РЪЦЕТЕ НА ИГНАЦ ПАДЕРЕВСКИ И РАМЗЕЙ МАКДОНАЛД

Ръката на Игнац Падеревски

Игнац Падеревски е първият председател на свободната полска република. Човек с голям, дори пословичен патриотичен дух. Знаменит е неговият отговор на руския император, когато той го поздравил след един негов бляскав концерт с думите, че му е драго да види пред себе си един велик русин. Падеревски му отговорил, че той е поляк. Тогава Полша не беше още свободна. Кому не е известен още гениалният менует от Падеревски. Това е малък отглас на неговия музикален гений, който в ръката е особено отбелязан в кръга на аполоновия хълм. Аполоновата линия, линията на Сатурн, на сърцето и на ума ни разкриват в тяхното съчетание мощния дух на Падеревски. В линията на живота - в квадратчето посред нея, трябва да видим известни кардинални сбития в телесния живот към петдесетте години на Падеревски. Неговата буйна коса се сочи винаги като израз на неговата вътрешна мощ. Има много хора, ала малко са творческите духове на земята като Падеревски. Те съчетават редки качества на държавник и гениален художник в себе си.

Ръката на Рамзей Макдоналд

Макдоналд е всеизвестен блестящ английски държавник, той успя да създаде едно народно единение в Англия, когато тя се нуждаеше най-много от това, като пожертва своите лични убеждения за благото на народа. Сега той е слязъл от политическата сцена. Трябва, обаче, да се знае, че държавници от този род не престават никога да съществуват в историята на човечеството.

Дългата умствена линия в ръката на Макдоналд се сочи като израз на неговия блестящ държавнически дух. Другите хармонични линии по неговата ръка, както и звездата на върха на меркуриевия пръст, а също и чертите на лицето и формата на главата, говорят за неговия улегнал умствен и двигателен натюрел. Затова той е бил държавник неуморим и умен; затова също той е гледал философски на живота и спец. на личния живот на човека. Той е бил и голям спортист.

Търсачка

Търсене по текст

Търси в Книжарница

Към страницата на "Завета на Цветените Лъчи на Светлината"

Намерете ни и във Facebook

youtube